به گزارش سلام لردگان به نقل از روزنامه 'نيويورک تايمز' در يادداشتي نوشت: تصويب طرح عضويت فلسطين در سازمان ملل، ضربهاي سياسي براي آمريکا است در ادمه اين يادداشت از نگراني امريکا در اين زمينه بحث نمود و بيان داشت: چيزي که آمريکا را نگران ميکند اقدام احتمالي فلسطين براي پيوستن به 'دادگاه جنايي بينالمللي' و شکايت عليه اسرائيل است.
همچنين'شلي يسيموويچ'، رئيس حزب کار رژيم صهيونيستي در بيانيهاي، با انتقاد از عملکرد نخستوزير و وزير خارجه اين رژيم تاکيد کرد: به رسميت شناخته شدن فلسطين از سوي سازمان ملل 'يک شکست شرمآور سياسي براي اسرائيل' است.'زهاوه گلعان'، رئيس حزب 'مرتز' رژيم صهيونيستي(مخالف دولت) نيز در بيانيهاي، ضمن حمايت از رسميت فلسطين در سازمان ملل تاکيد کرد؛ اقدام سازمان ملل به منزله 'زدن سيلي بر صورت بنيامين نتانياهو' است.
پس از وجود چنين تحليلهايي از اين موضوع، هشدارها و تهديدهاي جامعه غرب و صهيونيستها آغاز گرديد که فشارهاي شديدي را از سوي ملل مختلف بر دولت خودگردان فلسطين و حتي سازمان ملل وارد آورد تا از بيان آن در جامعه بين المللي و آوردن راي در سازمان ملل جلوگيري شود.
به نقل از خبرگزاري فرانسه نمايندگان جمهوريخواه کنگره آمريکا با ارائه طرحي به اين کنگره، خواستار 'توقف کمک مالي ايالات متحده به سازمان ملل' در صورت 'به رسميت شناخته شدن فلسطين به عنوان عضو ناظر' در اين سازمان شدند.
پايگاه خبري آژانس جهاني يهود پرده از ارسال بيانيه اي مختلف از سوي که'سوزان رايس'، نماينده آمريکا در سازمان ملل و چند سناتور آمريکايي جهت هشدار به محمود عباس، رييس تشکيلات خودگردان در مورد تلاش براي عضويت فلسطين در سازمان ملل، برداشت.
از سويي روزنامه صهيونيستي 'هاآرتص' نيز نوشت: هيلاري کلينتون در جريان سفر اخير خود به اسرائيل، به بنيامين نتانياهو درباره هرگونه اقدام 'جبران ناپذير و غيرعقلاني' تلآويو عليه تلاش فلسطين براي عضويت در سازمان ملل هشدار داد.
مجلس سناي آمريکا نيز در بيانيهاي، ضمن هشدار به تشکيلات خودگردان فلسطين درباره 'سوءاستفاده' از عضويت اين کشور در سازمان ملل عليه رژيم صهيونيستي، اعلام کرد؛ در صورت اقدام فلسطين عليه تلآويو، واشنگتن کمکهاي مالي به اين تشکيلات را قطع خواهد کرد.
ولي پس از همه اين هشدارها و تهديدات، سرانجام طرح ارتقاي وضعيت فلسطين به 'کشور ناظر غير عضو سازمان ملل' در مجمع عمومي اين سازمان با 138 راي موافق، 9 راي مخالف و 41 راي ممتنع به تصويب رسيدکه تنها آمريکا، رژيم صهيونيستي، کانادا و جمهوري چک از مخالفان بودند.
همزمان با تصويب اين طرح روزنامه صهيونيستي 'هاآرتص' به نقل از يک مقام ارشد رژيم صهيونيستي نوشت؛ تلاش آمريکا و اسرائيل براي تغيير در برخي از بندهاي قطعنامه پيشنهادي تشکيلات خودگردان به سازمان ملل براي پذيرش عضويت فلسطين در اين سازمان، شکست خورده است.
جنبش حماس نيز از اين مورد دفاع نموده است به طوري که'اسماعيل هنيه'، نخستوزير دولت حماس با حمايت از تصويب عضويت فلسطين در سازمان ملل، اين موضوع را يک 'دستاورد ملي' براي فلسطين توصيف کرد.
شبکه روسي 'راشاتودي' در تحليلي نوشت: تصميم اعضاي سازمان ملل مبني بر پذيرش عضويت فلسطين در اين سازمان، ضربهاي به آمريکا و اسرائيل بود که به شدت با اين تصميم مخالفت ميکردند و آن را غيرسازنده ميخواندند.
در پي اين قضيه مجمع عمومي سازمان ملل در بيانيه اي غيرالزام آور خواستار خروج رژيم صهيونيستي از بلنديهاي اشغالي جولان و عقبنشيني تلآويو از مواضع خود در قبال 'تشکيل کشور اسرائيلي به پايتختي قدس' شد.
عضو ناظر شدن، مقاومت را مسامح کار مي کند
شايد موردي که کمتر به آن پرداخته شده است، متضرر شدن فلسطين از اين طرح است. طبق نظر برخي از کارشناسان با واکاوي پشت پرده اين طرح، دلايلي اثبات مي گردد که اشاره صريح به غيرواقعي بودن موارد مثبت اين طرح دارد.
در ميان گروهها و جنبش هايي که در فلسطين فعاليت مي نمايند، شايد نظر جنبش جهاد اسلامي در مورد مخالفت با اين طرح معقولانه تر به نظر برسد و توجيه کاملي باشد که بوسيله آن بتوان ضررهاي اين طرح را براي فلسطين بر شماريم:
خضر حبيب عضو ارشد جنبش جهاد اسلامي فلسطين يکي از منتقدين اين طرح ميباشد که دلايل مخالفت اين جنبش با اين طرح را بيان مي دارد. ايشان با اشاره به اينکه رفتن محمد عباس به سازمان ملل از اجماع مللي برخوردار نبوده و يک تصميم يکجانبه است به علل مخالفت جنبش با اين طرح مي پردازد که مي توان مهمتريم علل را در موارد زير خلاصه نمود:
1-محدود نمودن سرزمين فلسطين در مناطق کرانه باختري رود اردن و باريکه غزه
محدوده فلسطين از بحر تا نهر است. و هيچ كسي در هر سمتي كه باشد، حق چشم پوشي از ذره اي از خاك فلسطين را ندارد. محمود عباس با اين اقدام خود عملاً از فلسطينيهاي ساکن يافا، حيفا، عکا، رمله، صفد و ديگر شهرها و روستاها که رژيم اشغالگر صهيونيستي با قتل عام زنان و کودکان و تخريب چشم پوشي کرده است
2- به رسميت شناخته شدن رژيم اشغالگر صهيونيستي
اين اقدام محمود عباس در راستاي عملي نمودن طرح"تشکيل دو کشور فلسطين و. اسرائيل" است. پيشنهاد تشكيل دو كشور فلسطين و اسرائيل، به معناي اعطاي 80 درصد از خاك فلسطين به رژيم صهيونيستي؛ و تنها 20 درصد به فلسطيني ها است. چنين اقدامي به معناي به رسميت شناختن رژيم اشغالگر صهيونيستي است. اين رژيم بايد با ادام? مقاومت، از سرزمين فلسطين ريشه كن شود.
با وجود اين ضررهاي بزرگ، که به نظر مي رسد از بين رفتن کل فعاليت گروههاي مقاومت در فلسطين را ازگذشته تا حال، دربرگيرد و به طور کلي خط قرمز مقاومت باشد؛ شايد شبههاي در ذهن بوجود آيد که علت مخالفت آمريکا و صهيونيستها از اين طرح چيست؟
در جواب اين طور مي توان بيان داشت که علاوه بر جنبه هاي منفي اين طرح براي فلسطين ميتوان نگاهي مثبت نيز بدان روا داشت و آن اين است که عضو ناظر بودن فلسطين امتيازهايي را در سطح بين الملل براي اين کشور به ارمغان ميآورد. يکي از اين موارد، تظلمخواهي قانوني ملت فلسطين از دست صهيونيستهاي اشغالگر است. احتمال اينکه فلسطين در آينده به 'دادگاه جنايي بينالمللي'بپيوندد زياد است. لذا اين خطر بزرگي براي اسرائيل و لابيهاي صهيونيستيي در آمريکاست و اين را مي توان يکي از دلايل مخالفت امريکا و صهيونيست از اين طرح به حساب آورد.
در هر صورت صيانت از آرمانهاي فلسطين در الويت اول نسبت به تصويب اين طرح، اهميت دارد چرا که با عملي شدن اين طرح مي تواند مقاومت را در فلسطين به سمت تسامح و محافظهکاري پيش ببرد. لذا اين اقدام محمود عباس فرصت بيشتري را براي صهيونيستها فراهم ميآورد و شايد بتوان اين طرح را يک طرح از پيش تعيين شده آمريکايي-صهيونيستي تلقي کرد.
پايان پيام/ فرهاد نظريان ساماني